Retazos Cuba/Memory Wax

Katy_small

 

Dansklasser med Danza Teatro Retazos, Havanna, Kuba

Fysisk träning baserad på tekniker från danskompaniet Danza Teatro Retazos från Kuba vars medlemmar regelbundet tränar kompaniet och skolklasser.Tekniken fokuserar på rörelsernas flöden både på golvet och i rummet och fungerar som en artikulation av kroppen och dess olika energier och kvaliteter. Steg för steg byggs klassen upp till en danssekvens där de medverkande får möjlighet att utforska rummet, tid och energi på ett sätt som tillåter dem att konfrontera sina egna fysiska förmågor och möjligheter till tolkning.

 

Om Danza Teatro Retazos:

Danskompaniet Danza Teatro Retazos grundades 1987 i Havanna, Kuba av koreografen Isabel Bustos. Med inspiration från både naturen och det vardagliga livet har Bustos skapat ett lyriskt och intimt rörelsespråk som återspeglar de många olika motsättningarna i vår tid. Som en krönika över latinamerikans andlighet framstår Danza Teatro Retazos verk, med ett uttryck som är på samma gång djupt tankeväckande, övertygande, impulsivt och vitalt. Kompaniet har en egen scen i centrala Havanna där de skapar egna produktioner för vuxna och barn och utformar sociala projekt och workshops för barn och unga. Retazos driver också ett antal festivaler i Havanna, såsom gatudansfestivalen Habana Vieja: Cuidad en Movimiento, dansfilmfestivalen Dvdanza och Impulsos som ger plats till unga koreografer att visa sina verk och idéer. I Malmö har Retazos varit representerade i flera av malmöbaserade danskompaniet Memory Wax’s föreställningar Transit – stad i rörelse (2006-2008) och City Hoppers (2010-2011). Sedan 2012 driver Memory Wax och Danza Teatro Retazos ett gemensamt 3-årigt internationellt projekt, Retazos Evoluciona – Reach
Out OverSeas finansierat med EU-medel inom programmet EuropeAid, med målet att utveckla en bas för ett återkommande professionellt utbyte mellan Kuba och Sverige. De två senaste åren har Memory Wax i samarbete med Retazos skapat föreställningarna Possible Impossible och Crisalida.

 

Crisálida turné hösten 2016, Skåne
18/11 kl 19.00 Jonebergshallen, Simrishamn
20/11 kl 16.00 Lunds Stadsteater
23/11 kl 19.00 Jarl Kullescenen, Ängelholm
27/11 kl 18.00 Malmö Live
29/11-2/12 Barnens scen, Malmö, skolföreställningar

Läs mer om Danza Teatro Retazos