Lidia Woś

Workshop i samarbete med Dansalliansen. 9-13 Mars.

11.15-13.15 Workshop-pass 1
13.15-14.15 Lunch
14.15-16.15 Workshop-pass 2

Lidia Woś håller även i den dagliga träningen hela veckan 9.30-11.00.

Ansök om workshopen direkt här: Ansökan Dansalliansen

Deadline: 15/3 2020

Lidia Woś

Lidia Woś är en frilansande dansare och koreograf med över 25 års erfarenhet från olika danskompanier och institutioner i bland annat Sverige, Polen, Tjeckien, Nederländerna och USA. Under sin karriär har hon mött ett mycket stort antal koreografer, dansare, pedagoger och klasslärare. Hon har arbetat med allt från klassisk balett och dramatisk teater till modern konceptuell dans och samtida dansteater. Baserat på sina erfarenheter har hon utvecklat en egen arbetsmetod och stil som bygger på ett organiskt rörelsespråk, lustfylld uppfinningsrikedom och respekt för sin omgivning. Detta är något som genomsyrar såväl hennes eget skapande som hennes undervisning.

 

Workshop – Action based choreography

”Jag startar dagen med en klass som är baserad på den klassiska balettens grunder men med en modern twist. För mig är det viktigt att det finns ett bra flöde i övningarna och att arbeta organiskt med hela kroppen. Jag fokuserar mycket på kvaliteten i varje enskild rörelse. En viktig aspekt med klassen är att vi ska bli uppvärmda och redo för resten av dagens övningar, oavsett om du ska delta i workshopen eller om du ska vidare till andra uppgifter. 

I workshopen kommer vi att arbeta med material från några av mina tidigare koreografier för att du som deltar ska få en känsla för mitt rörelsespråk. Vi arbetar vidare med kreativt skapande där vi provar på olika sätt att skapa ett rörelsematerial. I mitt koreograferande tar jag ofta min utgångspunkt i vardagliga rörelser och situationer. Jag använder en egen metod som är baserad på aktioner eller handlingar. För mig handlar det om att utgå från och plocka fram det naturliga rörelsespråk som alla har och dagligen använder. Allt kan omvandlas till koreografi. För mig är det koreografiska hantverket mycket viktigt och jag lägger stor vikt vid alla små detaljer.

 Jag tycker också att det är spännande att testa olika sätt att förhålla sig till rummet, scenografi och olika objekt. Kroppsmedvetenhet och scennärvaro är komponenter som hela tiden är närvarande. 

Jag utlovar en inspirerande upplevelse fylld av lust, glädje, och kärlek till dansen och rörelsen som uttrycksmedel.”

Fotograf: Nelson Rodrigues Smith