International residency with SILVIA GRIBAUDI

Silvia Gribaudi in residency through KID - International Dance Program 27/11-15/12

– Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram i Malmö –

Höstens residenskoreograf är SILVIA GRIBAUDI (IT) och hennes kollega MATTEO MARCHESI (IT). Silvia har bland annat skapat solo ”A Corpe Liberi” med en ny blick på kvinnan och konsthistorien. Hon utmanar våra föreställningar om könsstereotyper och gränser, om kropp och ålder på scenen, t ex i projektet ”What age are you acting”. Hennes senaste verk är ”R.OSA – 10 exercises for new virtuosities” med den storväxta dansaren Claudia Marsicano. Nu är hon i Malmö i tre veckor för att göra research inför ett nytt verk med projekttiteln ”GRACES” – om skönhet, de tre gracerna och virtuositet.

Observera att dörren är öppen! Silvia och Matteo tar gärna emot besök under arbetet i mellanstudion på Danscentrum Syd t.o.m 8 december.

Fredag 15/12 ÖPPEN VISNING i Studion på Dansstationen, Palladium i Malmö. Fredag 8/12 medverkar också Silvia och Matteo i PLATTFORM för ny dans på Dansstationen.

Studiovisningen är en möjlighet att se och höra vad de har arbetat med under sitt studioresidens i tre veckors tid från 27 november genom Skånes Danskollegium – Dansstationen, Skånes Dansteater, Danscentrum Syd, Inkonst och Memory Wax.

Läs mer om koreograf Silvia Gribaudi här.