DANSTAPAS!

Foto Martin Lindeborg

SE DANSTAPAS! TRAILER

Danscentrum Syd bjuder på en tapasmeny av dans. Smaka på några bitar modernt, en bit street, något kryddigt, något gott, något flottigt, något rått. DANSTAPAS! består av tre soloverk med enkel teknik, följt av ett givande publiksamtal. Tre erfarna koreografer verksamma i Sydsverige som var och en visar upp en del av sitt dansuniversum.

DANSTAPAS! går på turné från och med oktober 2017 i samarbete med VASS – Scenkonst som vågar. Läs mer om VASS!

Turnéschema 2017:

13 november kl 19 PREMIÄR! Kulturhuset Barbacka Spelhålan, Kristianstad

1 december kl 19 Jarl Kulle-scenen Ängelholm

9 december kl 18 Landskrona teater

2018:

25 januari kl 19 Stenkrossen, Lund

27 januari kl 18 Kävlinge kulturscen

31 januari kl 19 Valfisken, Simrishamn

Ingrid Rosborg   BLACK WHITE LIGHT BRIGHT

Allt är inte vad det ser ut att vara. Man tror något utifrån vad man varit med om tidigare. Men det loopar, byter bana, bryter och förvandlas till något annat. Våra förväntningar och förutfattade meningar bygger på kontraster, samtidigt som allt utvecklas, rör på sig.

Maria Naidu   GOLDEN

Dansaren glider omkring som en guldström. Med egna ljud blir hon sitt eget soundtrack. Vem får synas på scen, varför och varför inte? Styrkan i att vara här och nu, att ta plats.

Viktor Fröjd   WELCOME TO MY HOUSE

En människa består av olika delar – och ni vet hur det är, de hänger inte alltid ihop. Viktor Fröjd ritar en karta över sina olika delar. Det handlar om att ta streetdans in i det konstnärliga och tillbaka igen. Om att våga röra sig som man vill. Det finns en skörhet i att bygga.

DANSTAPAS! produceras av Danscentrum Syd. Är du intresserad av denna föreställning?

Kontakta producent Marie Sol Sandberg: mail@mariesol.dk, tel 0709-19 83 99

VASS är scenkonst som ifrågasätter samtiden och undersöker framtiden. Dessutom är den producerad i Skåne. Snart spelar vi på en plats nära dig – håll utkik efter VASS.

Foto Jeanette Thuresson