DANSTAPAS! PÅ TURNÉ

Foto Martin Lindeborg

Danscentrum Syd bjuder på en tapasmeny av dans. Smaka på några bitar modernt, en bit street, något kryddigt, något gott, något flottigt, något rått. DANSTAPAS! består av tre soloverk med enkel teknik, följt av ett givande publiksamtal. Tre erfarna koreografer verksamma i Sydsverige som var och en visar upp en del av sitt dansuniversum.

DANSTAPAS! går på turné från och med oktober 2017 i samarbete med VASS – Scenkonst som vågar. Läs mer om VASS!

Turnéschema 2017:

13 november kl 19 PREMIÄR! Kulturhuset Barbacka Spelhålan, Kristianstad

1 december kl 19 Jarl Kulle-scenen Ängelholm

9 december kl 18 Landskrona teater

2018:

25 januari kl 19 Stenkrossen, Lund

27 januari kl 18 Kävlinge kulturscen

31 januari kl 19 Valfisken, Simrishamn

 

Deltagande koreografer och verk:

Ingrid Rosborg   BLACK WHITE LIGHT BRIGHT

Allt är inte vad det ser ut att vara. Man tror något utifrån vad man varit med om tidigare. Men det loopar, byter bana, bryter och förvandlas till något annat. Våra förväntningar och förutfattade meningar bygger på kontraster, samtidigt som allt utvecklas, rör på sig.

Maria Naidu   GOLDEN

Ett koreografiskt partitur för en brunhyad svensk dansare.
En kroppslig manifestation inspirerad av 70 talets discokultur för rätten att ta plats. Samtidigt utforskas hur röst och rörelse i relation och samverkan påverkar varandra och stimulerar till nya uttrycksformer.

Viktor Fröjd   WELCOME TO MY HOUSE

En människa består av olika delar – och ni vet hur det är, de hänger inte alltid ihop. Viktor Fröjd ritar en karta över sina olika delar. Det handlar om att ta streetdans in i det konstnärliga och tillbaka igen. Om att våga röra sig som man vill. Det finns en skörhet i att bygga.

DANSTAPAS! produceras av Danscentrum Syd. Är du intresserad av denna föreställning?

Kontakta producent Marie Sol Sandberg: mail@mariesol.dk, tel 0709-19 83 99

VASS är scenkonst som ifrågasätter samtiden och undersöker framtiden. Dessutom är den producerad i Skåne. Snart spelar vi på en plats nära dig – håll utkik efter VASS.

Foto Jeanette Thuresson