Danscentrum Syd

Danscentrum Syd är en centrumbildning som förenar professionella frilansande dansare, koreografer, pedagoger och danskonstnärer i södra Sverige. Föreningen bildades 1991 och har idag runt 75 medlemmar som är aktiva på lokal, nationell och internationell nivå inom dansområdet. Danscentrum Syd anordnar daglig träning, erbjuder medlemmarna tillgång till studior för repetition, hjälp med förmedling samt arrangerar workshops och vidareutbildning. Vårt mål är att stärka danskonstnärerna och deras villkor, vara en mötesplats och att sprida danskonsten.

Här kan du läsa DANSCENTRUM SYDS VERKSAMHETSPLAN 2019-2020.

Här kan du läsa vår verksamhetsberättelse 2018.

Här kan du läsa den färska utredning som gjorts av Danscentrums organisation.

Här finns protokoll årsmöte 2019 att läsa.

Danscentrum har kollektivavtal med Teaterförbundet, vilket även gäller juridiska medlemmar.


Om föreningen Danscentrum

Danscentrum bildades som en rikstäckande konstnärlig centrumbildning 1971 och har under åren utvecklats till branschorganisation för det fria dansområdet. Danscentrum är en riksorganisation med fyra självständiga regionala organisationer; Danscentrum Stockholm, Danscentrum Väst, Danscentrum Syd och Danscentrum Norr. Danscentrum är också arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har slutit ett kollektivavtal med Teaterförbundet. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna. Danscentrum är också en av ägarna till Dansalliansen och en av grundarna till Dansens Hus.


Danscentrum Syds styrelse

Ordinarie ledamöter: Anna Friberg (ordförande),  Lena Engström (vice ordförande), Hanna Falk, Sara Ekman, Alma Söderberg , Caroline Ulvsand.
Suppleanter:  Kim Boytler,  Lisa Nilsson och Emma-Cecilia Ajanki.


Våra samarbetspartners

skanesdansteater_logo_final_fetlog_DAteatercentrum_logo_svDH_LOGO_vandret_SORT

Konstnärsnämndenlogo

 

 

ds_logo_even_orange_cmykRiksteatern skåne

 

 

 

MW Full logo blackIAC_logoin_discourse_logo_black_large

 

Danscentrum Syd stöds av:

Logga-malmo-stad-64x64logga-kultur-skane-64x64kulturradet_logo