KOREOGRAFER

armar & ben /
Maria Naidu

gör danskonst tillgänglig och åtkomlig för en bred publik. Hennes främsta redskap är rörelse men använder även andra konstarter, ofta i samarbete med andra konstnärer, för att på så sätt hitta uttrycksformer som bäst förmedlar hennes idéer. Hennes koreografi kännetecknas av texturisk mångfald och teatraliska detaljer. Hon undersöker kontinuerligt sitt rörelsespråk eftersom hon anser att varje koreografiskt verk har en egen identitet.
madein-theweb.com/maria-naidu, marianaidu.com, miscellaneous.se

Dansstationen

Dansstationens verksamhet består av tre delar: svenska och internationella dansgästspel på Palladium i Malmö, Turnékompaniets egenproduktioner för ung publik på turné i Sverige och utomlands, samt vår regionala barn- och ungdomsfestival Salto! Turnékompaniet är Dansstationens egenproducerande avdelning. Sedan 1999 bjuder de varje år in spännande koreografer som tar fram högklassiga föreställningar som riktar sig till en ung publik. Föreställningarna visas på hemmascenen Palladium i Malmö samt på turné.
dansstationen.nu

Freestyle Phanatix

er et skandinavisk turnerende hiphop performance crew der spænder over 3 generationer med udvikling af hiphops potentiale som show, battle og scenekunst og arbejde med workshop og community projekter.
phanatix.net

InsideEye

vill beröra ett brett känslospektra i sina dansföreställningar som relaterar både till specifika historier och till en generell vardag. Skapandet kommer från att tolka människor, mänskligt beteende, tillstånd, situationer och relationer genom rörelse. InsideEye är baserade i Malmö och verksamma i Sverige och Hong Kong. De två dansarna och koreograferna Christine Brorsson och Karl Lindqvist är den skapande kärnan bakom produktionerna.
insideeye.se

Kollaborativet

är en scenkonstgrupp som arbetar i gränssnittet mellan dans, performancekonst och teater. Kollaborativet är Marta Cicionesi, Marina Cicionesi Jansson, Charlotte Elm Ravn, Lisbeth Hagerman, Signe Harder, Astrid Hemer Nordenhake, Elin Kattler, Petra Kuritzén, Dana Lötberg,Chiara Pellizzer och Ellen Spens.
kollaborativet.se

Memory Wax

är ett Malmöbaserat danskompani med ett starkt visuellt uttryck och ett avskalat, teatralt rörelsespråk. Sedan starten har Memory Wax skapat ett flertal verk för barn, ungdom och vuxna. Verken har presenterats lokalt, nationellt och internationellt.
memorywax.com

Mr. Rice & peanuts

Sanna Blennow och Robert Logrell utgör konstnärsduon Mr. Rice & peanuts som arbetar konceptuellt i ett expanderat koreogafiskt landskap, där de öppnar upp för flera parallella förståelser för vad koreografi är och kan vara. Mr. Rice & peanuts har gjort en utställning i Malmö och skapat ett flertal duetter, som spelat både nationellt och internationellt.
samesizeworks.com

Musik i rörelse

Tvärkonstnärliga projekt för scen och klassrum. Elin Rippe driver Moderna Dansstudion tillsammans med Emelie Bardon. Moderna Dansstudion är en plats för dans och diskussion, alltid med ett normkritiskt och feminisktiskt perspektiv. Elins konstnärliga drivkraft är att musiker och dansare ska hitta ett gemensamt uttryck och har därför fördjupat sin kunskap i genrer dans och musik är tätt sammankopplade.
modernadansstudion.orgmusikirorelse@gmail.com

Trip the Light Fantastic

is a dance-production company that produces the work of choreographer Ingrid Rosborg. Ingrid is a swedish independent performer, educated in choreography and dance, based in Malmö. tripthelight.com

Sardine Sauvage

är ett konstnärskollektiv med bas i Malmö, som producerar scenkonst. Scenen uppstår när vi fyller en plats med konstnärligt innehåll. Vi skapar skräddarsydda produktioner till institutioner och företag, ofta i det offentliga rummet.
sardinesauvage.se

Rörelsen

består idag av åtta tvärkonstnärliga koreografer där var och en bidrar med sin unika särprägel och förhållande till det kroppsliga. Det är en mångfacetterad organisation som både bejakar det individuella och det kollektiva, en inspirationsfylld kombination.
rorelsen.com

LW Dance/Lidia Wos

Under sina mer än 25 år som professionell dansare och koreograf har Lidia Wos utvecklat ett högst personligt rörelsespråk och uttryck fyllt av detaljrikedom, lekfullhet, musikalitet, humor och absurda vändningar. Detta är något som genomsyrar allt hennes arbete oavsett om hon själv står på scen eller om hon arbetar som koreograf för produktioner i egen regi, uppdrag åt andra danskompanier eller i teatersammanhang. Lidia använder även sin erfarenhetsbas och sin koreografiska metod i olika former av workshops och klasser för professionella dansare, skådespelare, pedagoger m.fl.

www.lidiawos.com