Välkomna till SKRIV!

WORKSHOP med Christine Brorsson i att skriva olika typer av texter:

Danskonstnärer behöver ofta skriva texter – för att beskriva sitt arbete, förmedla en idé eller en känsla, eller för ansökningar av olika slag. För att ge er ytterligare verktyg i skrivandet anordnar Danscentrum Syd en workshop för medlemmar nu i augusti, vid två tillfällen. Hoppas många av er kan komma, så att vi kan dela erfarenheter och tankar kring detta!
Workshopen leds av koreografen, dansaren och skribenten Christine Brorsson.
När: 23 augusti och 29 augusti, kl 11.30 – 14.30, inklusive gemensam lunchpaus med utrymme för att bolla tankar kring text och skrivande.
Vi bjuder på lunchfika!
Var:
 Danscentrum Syd, Bergsgatan 29, Malmö
Kostnadsfritt för medlemmar i Danscentrum Syd.

För att veta hur många som kommer och för att planera fika osv vill vi att du anmäler ditt deltagande i denna workshop! Maila: jeanette.thuresson@danscentrum.se senast den 21/8.


Foto: Magnus Göransson
Christine Brorsson arbetar, förutom som frilansartist inom dans, med text. Som skribent har hon bland annat skrivit reportage för Bonnier Tidskrifter, Danstidningen och Good News Magazine. Hon har jobbat för European Media Partner i Malmö och reklambyrån Publik i Stockholm.
2004 tog Brorsson en fil.kand. examen i Informationsdesign/Textdesign, med inriktning mot text och grafisk form, vid Mälardalens Högskola. Sedan 2016 är hon redaktör för Danskalendern SeDans Skåne, på uppdrag av Riksteatern Skåne.
Några av Brorssons specialiteter inom skrivandet är att skriva personporträtt och att anpassa texten för den som ska läsa den, oavsett målgrupp och medium. I hennes skriv-workshop delar hon med sig av konkreta verktyg för att komma igång med skrivandet, hur en text kan byggas upp, hur texten blir levande, lätt att ta emot och hur den når fram till sin mottagare.
Mer om Christine Brorsson finns här