Danscentrum Syd

Danscentrum Syd är en centrumbildning som förenar professionella frilansande dansare, koreografer, pedagoger och danskonstnärer i södra Sverige. Föreningen bildades 1991 och har idag runt 75 medlemmar som är aktiva på lokal, nationell och internationell nivå inom dansområdet. Danscentrum Syd anordnar daglig träning, erbjuder medlemmarna tillgång till studior för repetition, hjälp med förmedling samt arrangerar workshops och vidareutbildning. Vårt mål är att stärka danskonstnärerna och deras villkor, vara en mötesplats och att sprida danskonsten. Danscentrum Syd ingår i resurscentrum.

Om föreningen Danscentrum

Danscentrum bildades som en rikstäckande konstnärlig centrumbildning 1971 och har under åren utvecklats till branschorganisation för det fria dansområdet. Danscentrum är en riksorganisation med fyra självständiga regionala organisationer; Danscentrum Stockholm, Danscentrum Väst, Danscentrum Syd och Danscentrum Norr. Danscentrum är också arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom den fria danskonsten och har slutit ett kollektivavtal med Teaterförbundet. Danscentrum erhåller ett arbetsförmedlande verksamhetsbidrag från Kulturrådet som fördelas till de regionala organisationerna. Danscentrum är också en av ägarna till Dansalliansen och en av stiftarna till Dansens Hus.

Danscentrum Syds styrelse

Ordinarie ledamöter: Ingrid Fransson (ordförande), Hanna Falk (vice ordförande), Lisbeth Morin, Kim Boytler, Jennie Lindström och Robert Logrell. Suppleanter:  Malin Astner, Ana María Bermeo Ujueta och Lisa Nilsson.

Våra samarbetspartners

skanesdansteater_logo_final_fetlog_DAteatercentrum_logo_svDH_LOGO_vandret_SORT Konstnärsnämndenlogo ds_logo_even_orange_cmykRiksteatern skåne MW Full logo blackIAC_logoin_discourse_logo_black_large

Danscentrum Syd stöds av:

Logga-malmo-stad-64x64logga-kultur-skane-64x64kulturradet_logo